• Zie ons shinen, in onze nieuwe tenues!

  • Tikki-takki, joga boniti, totaalvoetbal. En dat bij ATC!

  • ‘We hadden moeten winnen, maar kunnen verliezen’

> <
  • 1
  • 2
  • 3
Fri Sep 21 @19:30 - 21:00
Training
Fri Sep 28 @19:30 - 21:00
Training
Fri Oct 05 @19:30 - 21:00
Training
Fri Oct 12 @19:30 - 21:00
Training
Fri Oct 19 @19:30 - 21:00
Training

Zeg de taxi’s maar af…

Zondagochtend, 6:45 uur: PIEP, PIEP, PIEP.

Kutwekker. Shit ey, zo vroeg sta ik door de weeks niet eens op’; waarschijnlijk de gemeenschappelijke gedachtegang van de ATC-5’er vanmorgen. Vandaag speelden we alweer onze 25e wedstrijd van het seizoen. Nog nooit zo lang in het seizoen hebben we doorgevoetbald. Waar in voorgaande seizoenen de sleur er rond deze tijd nog wel eens inzat, mede door de niet altijd even goede resultaten, was hiervan dit jaar nog niks te merken van ook maar iets wat op sleur zou moeten/kunnen lijken. We streden nog voor een eervolle derde plek, wat onze beste klassering ooit zou zijn. En dan zó vroeg de wekker, op nota bene zondag. Ja, dan moet je wel echt liefhebber zijn.

Aangekomen in De Lutte werden we begroet door een op het oog vriendelijke man. Ondanks het leeftijdsverschil hadden ze waarschijnlijk nog wel met ons te doen. Zo vroeg voetballen. En dat na een avond stappen. De man, gezien zijn kapsel en sigaar in de mond idolaat van Fritz Korbach, sprak ons dan ook vriendelijk toe: ‘Lekker potje voetballen, jongens’. Ja, inderdaad, daar hadden we wel zin in!

Maar al naar een paar minuten kwam er een delegatie van SV De Lutte 4 bij ons achter de dugout staan. Bedreigingen en intimidaties waren hen niet vreemd: ‘Waarvan dit fanatisme? Wat hebben jullie te winnen’? Maar ook: ‘Doe normaal man! Kom hier dan, Gek! Dan leer ik je een lesje’! Bij de tegenstander van vandaag klagen ze vaak over leeftijdsverschil. Wij hebben het hier liever niet over, voetbal is voor iedereen. Maar qua gedrag was dit leeftijdsverschil nauwelijks te zien. Sterker nog, op die leeftijd jongere gasten proberen te intimideren en bedreigen voor een overwinning. Tja, daar denken we het onze van.

Voor De Lut 4 was het on-denk-baar dat we zo speelden. Speelden we dan zo anders dan anders? Nee! We speelden met de zelfde wedstrijdinstelling als altijd. Alsof we om 6:45 de wekker zetten om expres te verliezen. In Tuffellaand blijkbaar de normaalste zaak van de wereld

Ondertussen speelden we best goed. We kregen een paar goede kansen maar wisten niet te scoren. Grootste kans was voor Toris Jer Elst. Uit een corner trapte hij wellicht iets te wild de bal hoog over. Jammer, hier had meer in gezeten. Ook een paar schoten van veraf en minder veraf pakte de erg goed keepende doelman goed. Gaande de eerste helft kwam Bukke 4 wat beter in de wedstrijd. Nadat eerst nog een waarschuwingsschot over ging, was het niet veel later wel raak. Één op één met de keeper faalde de spits van de Luttenaren niet, 1-0.

Na de openingsgoal werd de eerste helft niet meer gescoord waardoor we gingen rusten met een 1-0 stand op de borden. De wedstrijd kon nog beide kanten opgaan. Wij hadden onze kansen gehad, maar De Lutte 4 speelde ook erg sterk.

Even een citaat uit dit zelfde verslag: “Voor De Lutte 4 was het on-denk-baar dat we zo speelden. Speelden we dan zo anders dan anders? Nee! We speelden met de zelfde wedstrijdinstelling als altijd. Alsof we om 6:45 de wekker zetten om express te verliezen. In De Lutte blijkbaar de normaalste zaak van de wereld.”

Waarom dit citaat? Nou, toen we naar de kleedkamers gingen, vielen we even vies door de mand. Oldenzaal 4 was massaal uitgerukt om naar de wedstrijd te kijken. Ja, daar gingen we dan. Een flashback drong door tot onze gedachten.

Terug naar 24 maart jongstleden. ATC-65 5 – VV Oldenzaal 4, laatste minuut van de achtste minuut van de blessure tijd. Dennie Deikhouse komt op de keeper af, speelt de bal af op de meegelopen San Rosso… TÚÚRLIJK!! Opzet! Hahaha, al die tijd dachten we hoe kun je zo’n kans missen Marcoal. Geintje Natuurlijk! Uiteraard miste Ali Ocram die bal, zodat de keeper de bal meteen naar voren kon trappen en zij de 2-1 konden scoren. Natuurlijk. Alsof ze dat bij SV De Lutte 4 niet wisten. Ja, wij wilden echt wel dat Oldenzaal 4 kampioen werd. Toen al.

Met de Oldenzalers werd afgesproken dat we nog een paar spelers uit ATC-1 in zouden brengen en dat we nog eens extra onze best zouden doen. Wij waren na de wedstrijd van harte welkom in hun kantine om ons helemaal het licht uit ogen te zuipen, gratis uiteraard. En taxi’s zouden klaar staan, zodat iedereen mee kon. Alles om De Lut 4 te dwarsbomen!

We hoefden ook niet meer te doen alsof, Bukke 4 wist dit natuurlijk allemaal al lang. Uit ‘betrouwbare bronnen’ vernomen, naar het schijnt. Hun scheidsrechter Jan Weda werd nogmaals ingelicht over dit gebeuren en de tweede helft kon beginnen.

Vlak na rust hadden we meteen een grote kans om op gelijke hoogte te komen. Basje werd voor de keeper gezet, maar schoot helaas voorlangs. Niet veel later was het tot twee maal toe de beurt aan de Blauwhemden, waarbij opmerking verdient dat de derde goal buitenspel was. Joske lag even te slapen en stak zijn stok veel te laat in de lucht. Jirri had het al aangekondigd. Hun scheidsrechter Jan Weda wist van dit buitenkasje goed gebruik te maken en liet de treffer doorgaan. Zo sta je 1-0 achter, zo sta je 3-0 achter. Toch een wereld van verschil. Maar belofte maakt schuld, dus we gooiden er nog eens wat spelers van ATC-1 in. Alles of niks.

Nog geen tien minuten nadat DJ Goldlock (ATC-1) in het veld kwam verkeek hij zich op de situatie. Een onbesuisde overtreding volgde. Zo’n overtreding die je elk wel een of twee keer ziet. Hun scheidsrechter Jan Weda besloot anders en gaf dieprood. Dieprood? Moah, vergeleken met het hoofd van de wannabe Frits Korbach was de kaart lichtroze. Zelden iemands hoofd zo dieprood gezien (Dit is niet des ATC-5, zo op iemand afgeven. Maar deze gaperd vroeg er echt om). Je zag het hoofd per seconde dieproder worden. Hoe zou zijn hoofd eruit zien als er eens echt een zware overtreding zou worden begaan? Dieppaars? Diepzwart? Ontploft die dan? Op zich hoeven we hier ook geen antwoord op. Maar feit blijft dat ondanks de zo ‘volwassen’ leeftijd erg overdreven werd gereageerd. Of zagen zij dingen die wij niet zagen, was momfort de mol in het spel[1]?

Met tien man probeerden we nog eruit te halen wat er in zat. Met opportunistisch spel kregen we nog wat mogelijkheden ook. Eerst een schot en later werd Rubeneos in de zestien onderuitgehaald. Penalty? Nee hun scheidsrechter Jan Weda gaf slechts een vrije bal, buiten de zestien. De vrije trap werd vakkundig om  zeep geholpen waardoor de stand onveranderd bleef.

De Luttenaren brachten nog een andere dorpsidioot in. Waarschijnlijk maar met één opdracht: zoveel mogelijk ATC’ers trappen. Nog geen twee minuten in het veld en Matthijs (ATC-1) moest het veld verlaten na een vieze overtreding. Enkele keren later bleef hij het op de enkels en kuiten voorzien, maar in alle gevallen zag hun scheidsrechter Jan Weda dit toevallig steeds niet.

Ongeveer tien minuten voor het einde scoorden we alsnog. BOD schoot hard op de keeper en D-kwadraat was het meest attent om de bal in de lege goal te tikken. Zou het nog?

Wij bleven aandringen en creëerden nog een mogelijkheid. Een mooie combinatie door het centrum zorgde ervoor dat JtE één op één met de keeper kon komen. Hun scheidsrechter Jan Weda besloot een kunstgreep toe te passen. Er werd gefloten en onmiddellijk werden excuses aangemaakt: ‘oh sorry, ik dacht dat het een overtreding was en er geen voordeel was’. Vrije bal. Wederom werd deze vrije bal vakkundig om zeep geholpen waardoor nog steeds 3-1 stond.

Hun scheidsrechter Jan Weda floot een paar minuten voor het einde voor het einde van de wedstrijd. Helaas, we hebben onze taak niet kunnen volbrengen. Zelfs met alle ATC-1’ers hebben we de ‘eervolle’ derde plaats niet weten te behouden. Zeg de taxi’s maar af…

Ja, gaande de wedstrijd werden we iets meer geïrriteerd. Ja, natuurlijk komen we om te winnen. Maar nee, niet omdat Oldenzaal 4 voor ons zogenaamd allemaal  bier en taxi’s had. Hebben we ons laten opfokken door Oldenzaal 4? Nee, we hebben ons op laten fokken door De Lutte 4. Vanaf het fluitsignaal meteen bedreigingen en intimidaties. Misschien toch eens in de spiegel kijken? Als je het op die leeftijd nog op die manier moet winnen…

Wij zijn uitgespeeld. We hebben een goede competitie gespeeld. Ondanks dat we de ‘eervolle’ derde plaats waarschijnlijk kwijt zullen raken, hebben we beter dan ooit gepresteerd. Wat als, wat als. Ja, wat als we de eerste wedstrijden ook wat beter gepresteerd hadden, zat er dan nog meer in? We zullen het nooit weten.

Aangezien Oldenzaal 4 vandaag 16-2 van AJC’96 3 had gewonnen zal volgende week een beslissingswedstrijd worden gespeeld in Oldenzaal om het kampioenschap van de vijfde klasse 20. Maar dan zitten wij lekker in Bremen het seizoen te overdenken! Tot volgend seizoen!


[1] In de documentaire ‘Tot de houten jas’ over Fritz Korbach voetbalt hij met zijn kleinzoon. Hij valt zonder aanleiding: ‘Getackeld door Momfer de Mol’!

Latest Tweets

"Could Not Retrieve any Tweets"