Wytzes Wettervorschau für Hamburg (15-06 t/m 17-06)

 

We gaan voor ons tweede ATC-5 teamweekend een qua weer wisselvallig weekend te gemoed. Het weekend wordt gedomineerd door bewolking maar er zijn ook periodes waarbij de zon zal doorbreken. De temperatuur hele weekend net onder de 20°C blijven. Zaterdag is met 77% de dag met de grootste kans op neerslag. Tijdens de afsluitende barbecue blijft het zover het nu te voorspellen is droog bij een temperatuur van 20°C.

Weerbegrip van de week: De groene flits

De groene flits is een optisch weerfenomeen wat net voor zonsondergang kan plaatsvinden. Dit optische effect duurt over het algemeen maar 2 seconden.

Het effect ontstaat doordat licht zich door een dikke luchtlaag minder snel voort beweegt dan door de dunnere laag er boven. Hierdoor volgt zonlicht een ietwat gekromde baan door de atmosfeer. Lichtstralen met een hogere frequentie, zoals blauw en groen, worden verder gebogen dan lichtstralen met een lagere frequentie zoals rood en oranje. Hierdoor blijven de groene en blauwe kleuren van de zon nog even zichtbaar wanneer oranje en rode al achter de horizon zijn verdwenen. De kans dat je de groene flits in je leven een keer zult meemaken is zeer klein, hiervoor heb je maar een aantal mogelijkheden.